J. Mitchell: Glazbeno sam kreativnija od Boba Dylana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kanadska glazbenica Joni Mitchell izjavila je da je puno kreativnija od svog kolege glazbenika Boba Dylana te da je glazba "poprilično" gotova za nju, prenosi časopis Uncut.

U intervjuu za "The Sunday Times" Michell je ustvrdila "da je glazbeno originalnija, ali i kreativnija od Dylana". Mitchell, čija je četverostruka box set kompilacija nedavno izašla, također je priznala da je glazba poprilično gotova za nju. "Ne mogu pjevati, ne želim. Želim slikati i pisati. Ne mogu ići na turneje, putovati, dosta mi je. Mogu letjeti avionom samo dvaput godišnje. Morate znati kada je vrijeme da odustanete", rekla je. Otvoreno je pričala i o vlastitim dojmovima o tome kako je biti žena u industriji u kojoj dominiraju muškarci.

"Ja sam žena u muškom svijetu. Ima jako malo žena u tom poslu. Postoje muškarci tirani i muškarci koji eksploatiraju. U svemu dominiraju muškarci, a vi ste uvijek tamo među njima. Na turneje putujem s 21 muškarcem i volim njihovo društvo, nemojte me krivo shvatiti. Čak i kad su glupi dječarci i dalje mi se sviđaju. Mislim, voliš grješnika, mrziš grijeh", kazala je Mitchell. Izrazila je poglede o tome što je smatraju dijelom hipi generacije.

"Hipi vrijednosti nisu bile moje, bile su naivne, nisu imale svoje mjesto, bile su djetinjaste; politika je bila glupa". Mitchell je posljednji studijski album "Shine" izdala 2007. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter