J. Chastain neće glumiti u 2. sezoni Pravog detektiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoč glasinama, američka glumica Jessica Chastain ipak neće glumiti u drugoj sezoni nagrađivane HBO-ove serije "Pravi detektiv" (True Detective), piše časopis Rolling Stone.

Dan nakon što je podcast portal "Nerdist" objavio da joj je ponuđena glavna uloga u seriji, njezin glasnogovornik izjavio je za portal E! da Chastain neće glumiti u toj od krititke i publike odlično prihvaćenoj seriji. Takve tvrdnje opovrgnuo je i HBO.

Chastain je za nekoliko posljednjih filmskih uloga dobila široka priznanja kritičara. Nominirana je 2011. za Oscara za najbolju sporednu ulogu u filmu "Tajni život kućnih pomoćnica" (The Help) te 2012. za najbolju glumicu u američkoj povijesnoj drami "Zero Dark Thirty".

Ove godine pojavit će se i u nekoliko nadolazećih filmova, uključujući i sci-fi film redatelja Christophera Nolana "Interstellar" u kojem će glumiti uz Matthewa McConaugheya, zvijezdu prve sezone "Pravog detektiva".

Iako se Chastain neće pojaviti u seriji, tvorac serije Nic Pizzolatto dao je naslutiti da će u drugoj sezoni serije biti prisutno više žena te da će imati potpuno novu priču i glumačku postavu.

"Još je rano, no reći ću vam da se radi o tvrdim ženama, lošim ljudima i tajnoj, skrivenoj povijesti američkog transportnog sustava", kazao je u ožujku u intervjuu za "HitFix".

Pizzolatto se osvrnuo i na prvu sezonu u cijelosti, rekavši da je zadovoljan s načinom kako su stvari završile.

"Nije moglo biti bolje. To me iznenadilo......Mislim da je serija odgovorila na sva pitanja na koja vas je natjerala da ih pitate. Pitanja koja vam nije sugerirala da postavite su ona koja je bolje pustiti", komentirao je.

U prvoj sezoni serije glavne uloge glumili su Matthew McConaughey (Rust Cohle) i Woody Harrelson (Martin Hart). Serija prati detektivski dvojac iz Louisiane i istražuje njihov osobni i profesionalni odnos tijekom 17-godišnjeg lova na jezivog ritualnog ubojicu.

Detektivi državne policije Louisiane Rust Cohle i Martin Hart dovedeni su 2012. u postaju da se prisjete slučaja ubojstva na kojemu su radili 1995. Kako se istraga u sadašnjici odvija na odvojenim saslušanjima, dva bivša detektiva pričaju priču o svojoj istrazi te ponovno otvaraju nezacijeljene rane i dovode u sumnju svoje navodno rješavanje slučaja bizarnog ritualnog ubojstva 1995.

Vremenske se crte isprepliću i spajaju 2012. dok obojica ponovno bivaju uvučena u svijet za koji su vjerovali da su ostavili za sobom. Dok uče o sebi i ubojici, postaje jasno da tama živi na obje strane zakona. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter