Izvučeni parovi za "Pattinaggio basket kup 2012."

Detalj s prošlogodišnjeg turnira (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)
Detalj s prošlogodišnjeg turnira (D. ŠTIFANIĆ/arhiva)

Večeras je u pulskom CB-u Pattinaggio obavljen ždrijeb za "Pattinaggio basket kup 2012.", turnir koji organizira Košarkaški savez Istarske županije.

Drugo izdanje košarkaške inačice "Moje ulice, moje ekipe" okupilo je 15 družina, sedam više nego lani, od kojih pet dolazi izvan Pule. Svaka ekipa može pred početak prve utakmice maksimalno prijaviti deset igrača, koji svi moraju biti stariji od 15 godina, dvojica od njih mogu biti seniori koji igraju u A-2 ligi, dok je zabranjen nastup košarkašima iz A-1 lige.

Ekipe će biti podijeljene u pet skupina; skupinu A sačinjavaju Pečenjara Porat, Sveučilište Jurja Dobrile i Fažana, dok je skupina B okupila tri ekipe među kojima nijedna nije pulska - fažansku Mladost, Labin i Pazin. U skupini C snagu će pak odmjeriti tri pulske ekipe - Point of view, branitelji naslova Prosjaci i sinovi te The Chweger, voljom ždrijeba skupinu D sačinjavaju Osteoporoza, Labelle iz Poreča i Tri pjata kalamari, dok se u skupini E također nalaze tri pulske družine - ŽKK Barcelona, Stari grad i Stari sajam CB Champion.

Unutar skupina razigravat će se po sistemu svatko sa svakim, nakon čega će prolazak u četvrtfinale izboriti pet pobjednika skupina i drugoplasirana ekipa skupine A. Preostala dva mjesta u nokaut fazi popunit će pobjednici dva kvalifikacijska susreta u kojima će se susresti drugoplasirane momčadi u skupinama B i C, odnosno D i E.

Turnir će početi u subotu, 15. prosinca u 13 sati i igrat će se tijekom dva iduća vikenda, a raspored odigravanja po skupinama i u daljnjem tijeku natjecanja trebao bi biti objavljen prekosutra, s tim da organizatori poručuju da će napraviti sve da se termini košarkaške "Ulice" ne bi poklapali s onima na nogometnoj inačici. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter