Izvrstan nastup Puhačkog orkestra grada Pule

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U blagdanskom ozračju, uz ovacije oduševljene publike, u ponedjeljak navečer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održan je tradicionalni božićno-novogodišnji koncert Puhačkog orkestra grada Pule. Uz dirigente Antu Dobronića i Branka Okmacu, izvrsne solistice, flautisticu Samantu Stell i pjevačicu Vesnu Nežić Ružić, voditeljicu programa Gabrijelu Peruško Pujas te u organizaciji Puhačkog orkestra grada Pule i SAKUD-a, u nešto više od sat vremena predstavljen je zanimljiv i raznolik program koji se silno dopao publici.

Počelo je s "Malom Kety", kao hommage Anelidima, u aranžmanu Vladimira Mustajbašića, a nastavljeno "Fićfirićem" Bojana Adamiča gdje je solistica bila Samanta Stell (piccolo). Uslijedila je sugestivna "Serenade for wind band" Dereka Bourgeoisa, a nakon toga Marquezov "Danzon" koji je aranžirao Seiji Matsuda.

Vrlo je dobra bila izvedba suite glazbe iz filma "Kum" Nina Rote i Carminea Coppole i to naslovna tema, melodije "Imam samo jedno srce", "Conino vjenčanje", "Sicilijanska pastorala" i "Kumov kraj", gdje je na izvrstan način došla do izražaja usklađenost orkestra te osjećaj za dinamiku i bogatu melodijsku liniju.

Nakon toga Vesna Nežić Ružić dobila je aplauze tijekom same izvedbe poznate "Que sera sera", a potom i "Neka sviri roženica" Đorđe Novkovića i Štefanije Soldan.

Za kraj, orkestar je nadahnuto izveo "I saw mommy kissing Santa Claus", "Rudolph, the red-nosed reindeer" i "Alma latina".

Puhački orkestar grada Pule, osnovan 1993. godine, simfonijskog je tipa, sa šezdeset glazbenika svih generacija. Ima bogat repertoar: od koračnica, revijske i filmske glazbe do djela klasične literature i originalnih skladbi za puhačke orkestre. Desetak članova vrsni su solisti. Orkestar je dobio brojna priznanja, nositelj je zlatnih plaketa s državnih natjecanja. Redovito sudjeluje na Susretima puhačkih orkestara Istre, kao i međunarodnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Prva je i najveća sekcija istoimene udruge - danas glazbenog centra s osamdeset članova koji djeluje u Rojcu, a čine ga još i Big Band Pula, manji instrumentalni sastavi i Ženska klapa Teranke. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter