Izvrstan nastup D. Kukuruzovića i Django Groupa

D. Kukuruzović i Django group u Lapidariju (Sebastijan VOJVODA)
D. Kukuruzović i Django group u Lapidariju (Sebastijan VOJVODA)

Nakon otvorenja s Just Friends Triom, 18. sezona koncerata Jazz in lap nastavljena izvrsnim nastupom Damira Kukuruzovića i njegovog Django Groupa.

Publiku su u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine ovi profesionalni glazbenici osvojili zvukom i stilom gitarističkog virtuoza Djanga Reinhardta, čuvenog belgijskog glazbenika romskog podrijetla.

Kukuruzović je veliki baštinik Djangove glazbene ostavštine, najznačajniji hrvatski predstavnik gypsy jazz glazbe i virtuoz bogatog iskustva i u muzičkim suradnjama, od onih s Boškom Petrovićem i Zdenkom Kovačiček do Angela Debarrea, Raphaela Faysa i Ludovica Beiera.

U rodnom je Sisku 2005. godine utemeljio Siscia Jazz Club internacionalnog značaja te međunarodni festival jazza i bluesa na obalama Kupe, na kojem su se dosad predstavili brojni svjetski glazbenici.

Organizator je i jazz koncerata diljem Hrvatske, a svojim nastupima u zemlji i inozemstvu, među kojima i kao predgrupa zagrebačkog koncerta poznate Francuskinje Zaz, redovito iznenađuje i oduševljava ljubitelje glazbe.

Učinio je to i u Poreču, gdje su uz njega iznimno toplo i strastveno svirali violinist Bruno Urlić, gitarist Goran Grgurač i basist Ivo Sanković, za što su nagrađeni srdačnim aplauzima. (K. FLEGAR; snimio S. VOJVODA)


Podijeli: Facebook Twiter