Izvrsnim koncertom završen UmaGOblues

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje cetverodnevnog UmaGOblues Music & Art festivala zatvorio je sinoc odlican Trevers blues band, istinski predstavnik ovog glazbenog žanra s Apeninskog poluotoka, na celu s Fabiom Treversom, virtuozom usne harmonike i živom enciklopedijom bluesa.

Lider ove grupe Trevers u svojoj je bogatoj muzickoj karijeri snimio na desetke nosaca zvuka i suradivao s velikanima poput Homesicka Jamesa, Davea Kellyja, Franka Zappe i Mikea Bloomfielda. Za mikrofonima im se u finalnom dijelu nastupa pridružio britanski gitarist Keith Thompson, koji nije prezao od svirackih dvoboja s kolegama, što je publika na Trgu slobode srdacno pozdravila.

No, to nije bilo jedino iznenadenje - Trevers blues band je nešto ranije sišao s pozornice, ušetao medu posjetitelje oduševivši ih akusticnom svirkom i time stavio osobni pecat na svojevrsno putovanje kroz povijest bluesa od ruralnih napjeva preko elektricnog cikaškog zvuka do onog suvremenog.

Na raznim lokacijama u gradu iste su veceri svirali Funk of boogie, Versus - Big Bang, Ivan Radeka, Ivan Vragolovic i Jura Geci te Strings, a sve je zakljuceno after partyjem s blues ritmovima do kasnih nocnih sati. Proteklih su dana posebnu atmosferu na ulicama Umaga kreirala i druga poznata imena - Charlie Musselwhite, Eddie Martin, Papa George, Michael Roach i Johnny Mars.

Glazba je ove godine prikazana i na fotografijama izložbe i natjecanja Rhythm photography na temu "blues kao život - život kao blues", a pobjednik prvog izdanja je Pete Kurschner, koji je snimio Arsena Dedica.

UmaGOblues je organizirao Stage5 na celu s Vladimirom Brajanom pod pokroviteljstvom Grada Umaga i umaške Turisticke zajednice. (K. FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter