Izvrsni sviraci i andeoski glasovi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pazinska Limena glazba održala je svoj proljetni koncert dokazavši da je spremna i za najvece glazbene izazove i sasvim dorasla cak i profesionalnim kolegama.

Koncert je otvoren dvjema laganijim skladbama Arcadelta i Schuberta, a zatim je interijer pazinske župne crkve Sv. Nikole ispunio nježan i sjetan zvuk Weberove skladbe "Pie Jesu", koju su izveli Barbara Stihovic na orguljama, te solisti na trubi Denis Udovicic i Vlarijel Kocijancic.

Uslijedio je glazbeni vrhunac veceri: Handelova "Muzika na vodi", izvedena u cijelosti, žestoko, himnicno, i bespogovorno vješto, s posebno dojmljivim prvim stavkom koji je mnogima poznat iz špica citavog niza televizijskih emisija i dokumentaraca.

Prva gošca veceri pružila je publici koja je dupkom ispunila crkvu pravu glazbenu poslasticu: mlada a vec poznata pazinska pjevacica Mirta Krsnik andeoskim je glasom, uz pratnju cijele Limene glazbe, otpjevala "Kraljice neba", zaradivši najdulji pljesak tog dijela veceri.

Bez glazbene pratnje, da i "limenjaci" malo otpocinu, nastupila je zatim vokalna skupina Osnovne škole Vladimira Nazora, a za njom vokalna skupina Sopelice pazinskog Folklornog društva s izvrsnom izvedbom ukrajinske narodne pjesme "Oj po mostu" koja je sazvucjem izuzetno podsjecala na istarski melos.

U završnici Uskrsnog koncerta pazinski su glazbenici i sebi i publici postavili zanimljiv izazov, suvremenu skladbu "Evolutions" Alfreda Reeda i konacno Handelov "Halelujah".


Podijeli: Facebook Twiter