Izvrsni rezultati plesača Saltatrixa u Pragu

Članovi Saltatrixa u Pragu su osvojili šest prvih, pet drugih te jedno treće mjesto
Članovi Saltatrixa u Pragu su osvojili šest prvih, pet drugih te jedno treće mjesto

Dvije grupe plesnog studija Saltatrix vratile su se u nedjelju s plesnog natjecanja Prague dance open koje se održavalo u Pragu od 12. do 15. studenog gdje su ostvarili zapažene rezultate. U konkurenciji s ostalim europskim državama osvojili su šest prvih mjesta, pet drugih mjesta, te jedno treće mjesto. Stilovi u kojima su se natjecali su urbani plesovi (hip-hop, street jazz) te contemporary.

Uz šest grupnih koreografija, čiji je autor voditeljica plesnog studija Sandra Demarin, te jednu grupnu čija je koreografkinja Lara Celija, nastupili su i solisti i parovi: Lara Celija, Tisa Bastijanić, Devin Juraj (uz pratnju vanjske suradnice Tashe Šantić u duu) i Selma Alkaz.

U studiju se posebna pažnja pridaje individualnom razvoju svakog plesača te se potiče stvaralački način rada djece, dok se u isto vrijeme naglašava i timski rad i potiču socijalne vještine i prihvaćanje. Valja spomenuti i da su članovi Saltatrixa, od onih manjih od šest godina pa sve do seniora, 24. listopada 2015. sudjelovali na 2. International dance challengeu u Malinskoj gdje su osvojili šest prvih mjesta, četiri druga mjesta, tri treća mjesta, te prvo i treće mjesto za Best of the best - koreografije s najvećim brojem bodova cijelog natjecanja. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter