Izvršni odbor NSŽI-ja protiv nove Treće HNL

Sa sjednice NSŽI-ja u Lovcu
Sa sjednice NSŽI-ja u Lovcu

Večeras je u pazinskom hotelu Lovac održana redovna skupština Nogometnog saveza Istarske županije na kojoj su nazočna bila 44 skupštinara (od 81). Oni su uz prisutnost delegacije HNS-a, predvođene Miroslavom Uljanom i Koradom Soldatićem kao članovima izvršnog odbora, brzopotezno riješili zakazani dnevni red.

Istra, Pazinka, Umag, Omladinac 1952 Barban te Jadran od večeras više nisu članovi NSŽI-ja. Objašnjeno je to njihovim prestankom djelovanja i to što više od dvije godine nisu održali skupštinu, a što je protivno pravilima krovne istarske nogometne organizacije. Skupštinari su prijedlog podržali sa sve 44 ruke i izbrisali iz članstva spomenute udruge. Naravno nakon preustroja i pod nekim drugim imenom tamo se i dalje igra nogomet.

Enco Zohil i Marinko Blažević te Đino Radolović i Igor Žiković kao zamjenici jednoglasno su izabrani za predstavnike u Skupštini HNS-a, a Igor Žiković i Korado Soldatić pokušat će ući i u Izvršni odbor HNS-a kao kandidati NSŽI-ja.

Na Skupštini je od strane Franka Katurnara (Novigrad) načeta tema o reorganizaciji i formiranju Treće lige za koju je rekao da je IO NSŽI-ja bio protiv. Tu je riječ uzeo najupućeniji sinoć na Lovcu, Miro Uljan koji je istaknuo da je procjena dobra, no provedba malo "šteka".

Komisija za izvanredno ublažavanje kazni imala je prva dva slučaja na stolu za koje su bili blagonakloni i omogućili kažnjenicima da zaigraju na proljeće. Riječ je o Marku Žikoviću iz Funtane te Kristianu Karlušiću iz MNK Autodijelovi Tokić koji su se "teretili" od disciplinske komisije za kazne nasrtaja i pljuvanja suca i dobili 14, odnosno 12 mjeseci zabrane igranja. Kako su dosad odradili pola svojih kazni, komisija je prihvatila zamolbu spomenutih i skratila kaznu za pet mjeseci čime su ponovno "u igri". (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter