Izvrsne nove stvari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i prije godinu dana, pulska Dogma se ukazala baš na Božic i to u šatoru u sklopu programa Rock na Portarati. Krenuli su sa starim stvarima, s prva tri albuma, te od "Makrobiotike" i "Bijesan kao ris" prvi dio završili na "Ljubavnoj" i "Fragoli", uz ne pretjerano oduševljenu reakciju publike u punom šatoru u kojem su neki ipak zaplesali.

Iako je bilo predvideno da koncert ima bis, što je pretpostavljalo da ce ih publika dozvati natrag na binu nakon službenog dijela, decki su se pametno odradili kompletnu set listu u nizu, bez glumljenih povrataka na binu. "Idemo? ...A i nemamo kamo sici", samo je kazao pjevac i saksofonist Sandro Pettener te su bubnjar Tonci Pavlinovic, basist Zoran Stojkovic i gitarist Nenad Sinkauz bez puno premišljanja nastavili tamo gdje su stali.

To je bila jako dobra odluka jer su predstavili novi materijal koji, po nama, zvuci bolje od ostatka repertoara te veceri, tako da sa zanimanjem cekamo da cujemo kako zvuci ostatak novog albuma "Trenutak spoznaje" kojeg upravo snimaju.

Kroz cetiri pjesme koje su izveli, a to su "Pusti, pusti sve", "Mudhoney", "Sam" i "Sve je (odjednom) jasno" doista se vidi otklon od dosadašnjeg funky stila ka suvremenom rocku, a i tekstovi su im postali nešto ozbiljniji i angažiraniji. Od ostalih izvedbi u ovom prvom, retro bloku, kako ga je i sam Pettener nazvao, isticemo "Lagano" i "Discocountry".

Pohvalit cemo i jako dobru video prezentaciju koju je napravio VJ Dogmatic, odnosno Matko Bankovic, zato što je inteligentno spojio fotografije i razne slike, medu kojima je bilo cak i grafikona s pricom Dogminih pjesama. (Napisao i snimio M. RADIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter