Izvještajni sabor umaške Udruge branitelja

Fulvio Valenta, Mato Magdić, Serđo Sirotić i Tvrtko Tadić (V. HABEREITER)
Fulvio Valenta, Mato Magdić, Serđo Sirotić i Tvrtko Tadić (V. HABEREITER)

Izvještaj o radu u protekloj i planovi za ovu godinu te pokretanje web-stranice, bile su glavne teme izvještajnog sabora umaške Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata - 154. (UHBDR) održanog u gradskoj vijećnici. Uz 71 ovdašnjeg člana, susretu su prisustvovali i gosti iz susjednih ogranaka udruge, umaške HVIDR-e, Izviđačkog odjela Smjeli, dogradonačelnik Niko Čančarević, te bivši hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević.

Predsjednik Mato Magdić izvijestio je o djelovanju udruge u prošloj godini - sudjelovanju u obilježavanju državnih praznika, saborima, memorijalima, skupštinama i sportskim natjecanjima, posjetu Vukovaru i bivšoj bojišnici u Lici. Događaj koji je obilježio prošlu godinu bilo je imenovanje i svečano otvaranje ulice 154. brigade Hrvatske vojske u umaškom naselju Komunela kojemu je nazočio i ministar obrane Ante Kotromanović. Po financijskom izvještaju lani su prihodovali 62 tisuće kuna, mahom donacija od Istarske županije, gradova i članarina, a u ovu je godinu prenijeto 18 tisuća kuna neutrošenih sredstava.

Magdić je, govoreći o aktivnostima u tekućoj godini, istaknuo izradu web stranice 154. brigade zajedno s Udrugom dragovoljaca i veterana domovinskog rata Poreč i UHBDR-a Pazinštine na adresi www.154brigada.com.hr koja ima zajedničku naslovnicu i podijeljena je na ove tri udruge od kojih će svaka samostalno svoju puniti podacima i ostalim materijalima. U planu je i snimanje dokumentarnog filma o Bujštini u Domovinskom ratu koji će prikazati put ovdašnjih branitelja od okupljanja, boravka na bojištu do povratka kućama. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter