Izuzetno sam zadovoljan utakmicom s Olimpijom

OPTIMIZAM GA NE NAPUŠTA - Andrej Panadić (M. MIJOŠEK)
OPTIMIZAM GA NE NAPUŠTA - Andrej Panadić (M. MIJOŠEK)

Nakon što su u prva dva pojavljivanja na Istria Winter Cupu dogurali do finala, nogometaši Istre 1961 ove će se godine morati zadovoljiti dvobojem za petu poziciju. Na otvaranju šestog izdanja novigradsko-umaškog turnira "zeleno-žuti" su pokleknuli u ogledu s mađarskim drugoligašem Gyirmotom, a potom su u drugom susretu s identičnih 0:1 poraženi od ljubljanske Olimpije, jesenskog prvaka Slovenije. Međutim, osim konačnog rezultata, ove dvije utakmice nisu imale previše dodirnih točaka jer su protiv puno zahtjevnijeg protivnika Puljani pružili puno bolju predstavu, ali nisu uspjeli 90 minuta zadržati koncentraciju i Slovenci su umješno ugrabili ono što im je bilo ponuđeno te stigli do pobjede.

- Izuzetno sam zadovoljan utakmicom koju smo odigrali - nije dvojio Andrej Panadić, trener Istre 1961. - Mogu biti nezadovoljan jedino rezultatom, odnosno činjenicom da smo primili pogodak u samoj završnici utakmice, s ničim drugim jer je utakmica protiv Olimpije pokazala da se možemo bez ikakvih problema nositi s jakim, skupim i kvalitetnim klubovima. Slovenci imaju izvanrednu momčad i kako smo igrali protiv njih, očekujem da ćemo igrati u nastavku prvenstva, to bi trebalo biti to. Na taj način bismo se trebali suprotstaviti svakoj momčadi u Hrvatskoj, bez obzira zove li se ona Dinamo, Hajduk ili Rijeka, kaže trener Andrej Panadić.

Drugim riječima, drugi uzastopni poraz na pripremama, odnosno treća utakmica u nizu na kojoj njegovi puleni nisu uspjeli doći do pobjede, nešto je što tjedan dana pred nastavak prvenstva previše ne zabrinjava Panadića.

- Rezultat je bitan, ali meni je u ovom trenutku bitnije nešto sasvim drugo, a to je red na terenu koji nam daje nadu da će to biti puno bolje. Red postoji, kompaktnost koja je bila prisutna cijelo vrijeme se vidi, a vidi se i da obrana na čelu s golmanom dobro komandira ostatkom momčadi. Vidi se puno dobrih stvari, neću gledati samo rezultat - naglasio je Panadić. - Da je protiv Olimpije ostalo 0:0 svi bi bili sretni i zadovoljni, no ja sam zadovoljan i usprkos porazu jer vidim pomake u igri, vidim stvari koje mi daju puno optimizma. Kao što smo izgubili tako smo mogli stići i do pobjede, a na kraju su presudile nijanse, mali pad koncentracije u završnici uz određene individualne greškice koje se događaju prvenstveno u glavama nekih igrača. No, vidio sam jako dobrih stvari. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter