Izuzetno posjećeni Fažanski sutoni

(A. P.)
(A. P.)

Posljednji u nizu koncerata klasične glazbe u Fažani u organizaciji općinske Turističke zajednice i Istarske glazbene scene mladih održali su riječki violinisti Krunoslav Marić, Matej Mijalić i pijanistica Jelena Barbarić - Mijalić. Time je zaključen ovog ljeta izuzetno posjećen program Fažanski sutoni, koji se ponedjeljkom održavao u fažanskoj crkvi sv. Kuzme i Damjana. 

Koncert su otvorili Matej Mijalić na violini i Jelena Barbarić - Mijalić na glasoviru sa Massenetovom Meditacijom iz opere Thais. Matej Mijalić trinaestogodišnji je violinist koji je 2012. na Državnom natjecanju u Varaždinu osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji.

Uslijedila je pijanistička izvedba Ljubavnih snova F. Liszta - Nokturno br. 2 u E-duru, koju je odsvirala Barbarić - Mijalić, a potom je nastavila s Etidom op. 19 br. 1. A. Arenskog.

Koncert je ponovno preuzeo violinist, Krunoslav Marić odsvirao je slojevitu kompoziciju H.I.F. Bibera - Passacagliu za violinu solo u g-molu, a za kraj su Marić i Barbarić - Mijalić izveli Schubertovu Sonatu za Arpeggione i glasovir br. 8 s tri stavka, Allegro, Adagio i Alegretto.

Zajedničkim su muziciranjem s raznovrsnim glazbenim programom oni završili još jedan ciklus Fažanskih sutona, za koji su izvođači i organizatorica Vesna Ivanović Ocvirk, predsjednica Istarske glazbene scene mladih, bili nagrađeni velikim aplauzom. (A. PERCAN)


Podijeli: Facebook Twiter