Izraelski veleposlanik kod župana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naš interes je uspostaviti još bolju suradnju s Hrvatskom i Istrom prije svega na ekonomskim i kulturnim projektima, kazao je izraelski veleposlanik Yossi Amrani nakon jucerašnjeg susreta s istarskim županom Ivanom Jakovcicem u Puli.

Za iduci tjedan je najavio otvaranje izložbe svjetski poznatog izraelskog fotografa Adija Nesa u Porecu, a kazao je i da ce Izrael aktivno sudjelovati i na pulskom Sajmu knjige u Istri. Istaknuo je i da ce hrvatski ministar vanjskih poslova s ekonomskom delegacijom za dva tjedna posjetiti Izrael, te se nada da ce i to doprinijeti boljoj ekonomskoj suradnji.

Jakovcic je, pak, rekao da je s veleposlanikom razgovarao o ulaganjima izraelskih tvrtki u Istri, s posebnim naglaskom na veliko ulaganje u gradnju turistickih kapaciteta u Ližnjanu.

"Razgovarali smo o zanimljivoj kulturnoj suradnji, ali i o cinjenici da je turizam glavna gospodarska grana Istre te da nam je vrlo zanimljivo uspostaviti dobre odnose izmedu naših turistickih tvrtki. Gradani Izraela su poznati kao ljudi koji vole putovati svijetom pa zašto ne bi jednom svratili i do Istre", kazao je Jakovcic.


Podijeli: Facebook Twiter