Izraelci ubili dvojicu Palestinaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica Palestinaca poginula su u petak, a više ih je ranjeno u izraelskom zračnom napadu blizu izbjegličkoga logora Shattija u Pojasu Gaze, a američki bliskoistočni mirovni posrednik Martin Indyk podnio je ostavku zbog neuspjeha izraelsko-palestinskih pregovora.

Izraelska vojska objavila je da su dvojica Palestinaca bila umiješana u nedavno raketiranje Izraela, a izvori u gerilskoj organizaciji Islamskome džihadu kažu da su ubijeni njezini članovi, prenosi njemačka agencija dpa.

Zadnjih je dana Izrael uhitio više stotina Palestinaca na Zapadnoj obali, u okviru potrage za troje nestalih tinejdžera autostopista. Izrael optužuje Hamas za otmicu, ali i dva tjedna otkad su tinejdžeri posljednji put viđeni nitko još nije preuzeo odgovornost.

Američki posrednik za Bliski istok Martin Indyk podnio je ostavku zbog neuspjeha izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora, objavio je u petak jedan američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman, prenosi Reuters.

Taj dužnosnik nije otkrio Indykove razloge, ali ostavka je bila očekivana jer dvije strane nisu uspjele ostvariti zacrtani cilj, da do proljeća postignu sveobuhvatni mirovni sporazum.

Indyk će se vratiti u Brookings Institution, analitički institut iz Washingtona, rekao je taj dužnosnik. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter