Izrael: Vlada reže kontakte s palestinskim ministrima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski ministri dobili su u srijedu naputak da ograniče kontakte s palestinskim kolegama, osim u području sigurnosti i diplomacije, rekao je izvor iz izraelske vlade.

"Kao odgovor na palestinska kršenja obećanja dana u okviru mirovnih pregovora, zatraženo je od ministara izraelske vlade da se suzdrže od susreta s palestinskim kolegama", istaknuo je taj neimenovani izvor, aludirajući na potpisivanje zahtjeva da se Palestinu uključi u 15 međunarodnih konvencija i ugovora.

Palestinski ministar rada Ahmad Maždalani kazao je da ta odluka neće imati posebnih učinaka, ističući da se "90 posto svakodnevnih poslova odvija s izraelskom vojnom upravom".

"U stvarnosti, nema susreta organiziranih između palestinskih i izraelskih ministara, osim između ministara financija", kazao je Maždalani.

Izvor iz palestinske vlade kazao je da bi se zapravo moglo raditi o početku zamrzavanja uplata poreza za Palestinsku samoupravu, jer se glavnina susreta između ministara financija odnosi upravo na taj porez, koji služi plaćanju palestinskih dužnosnika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter