Izrael optužuje Hamas za otmicu trojice tinejdžera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izrael je u nedjelju optužio Hamas za otmicu trojice izraelskih tinejdžera na okupiranoj Zapadnoj obali, upozorivši da će to imati ozbiljne posljedice.

Dvojica 16-godišnjaka i jedan 19-godišnjak nestali su u četvrtak navečer na Zapadnoj obali, gdje su u jednom židovskom naselju pohađali vjersku školu. Nestali su Eyal Yifrach, Gil-ad Sha'er i Naftali Frankel, koji ima i američko državljanstvo.

"Ti su tinejdžeri oteti i otmicu su izveli članovi Hamasa", rekao je premijer Benjamin Netanyahu novinarima, zaprijetivši da će to imati "ozbiljne posljedice". Odgovornost za otmicu još nitko nije preuzeo.

Glasnogovornik Hamasa u pojasu Gaze Sami Abu Zuhri optužbu nije jasno ni opovrgnuo niti potvrdio da je Hamas upleten. Mladići su navodno autostopirali. Izraelska vojska od njihova nestanka pretražuje kuće u Hebronu i okolnim selima i ispituje Palestince. Pritvoreno je oko 80 sumnjivih Palestinaca, objavila je vojska.

Palestinski dužnosnici tvrde da je pritvoreno više od stotinu Palestinaca te da su među njima najmanje sedmorica Hamasovih članova palestinskog parlamenta i nekoliko zatvorenika koje je Izrael nedavno oslobodio. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter