Izrael našao tunel ispod granice s Gazom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izrael je u nedjelju pokazao palestinski, kako ga je nazvao, "tunel terorizma" prokopan do izraelskog teritorija iz Pojasa Gaze i najavio da će zamrznuti slanje građevinskog materijala u tu palestinsku enklavu.

"Zahvaljujući otkriću tunela spriječen je pokušaj da se našteti izraelskim civilima koji žive blizu granice i vojnim snagama na tome području", rekao je izraelski ministar obrane Moshe Yaalom i optužio islamistički pokret Hamas, koji upravlja Pojasom Gaze, da stoji iza gradnje 2,5 kilometara dugog tunela.

U Gazi za gradnju tunela nitko nije preuzeo odgvornost, ali je glasnogovornik oružanog krila Hamasa na Twitteru napisao da je "odlučnost boraca pokreta otpora duboko u srcima i glavama važnija od tunela izgrađenog u blatu".

Izraelska je vojska rekla da je tunel na svojoj utvrđenoj granici s Gazom našla prošlog tjedna blizu jednog kibbutza, a novinare je pozvala da ga obiđu u nedjelju. Vojska je rekla da je tunel, iskopan u pjeskovitom tlu, ojačan betonom te je Yaalom najavio da odmah zaustavlja dostavu građevinskog materijala u Pojas Gaze. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter