Izrael: Lieberman optužen u korupcijskoj aferi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman optužen je za prijevaru i zlouporabu povjerenja u jednoj od dviju korupcijskih afera o kojima se vodila istraga, doznaje se iz pravosudnih izvora u četvrtak, pet tjedana prije parlamentarnih izbora u Izraelu. No, za glavnu aferu o nezakonitu financiranju Liebermanovih izbornih kampanja preko fiktivnih tvrtki optužnica neće biti podignuta, prema priopćenju glavnog državnog tužitelja Yehoude Weinsteina.

"Pošto sam proučio spis, zaključio sam da nema dovoljno dokaza za optužnicu u prvom predmetu pa sam slučaj odlučio zaključiti", rekao je Weinstein u priopćenju kojega je presliku dobila agencija France Presse. U tom je predmetu Liebermanu, predsjedniku ultranacionalističke stranke Israel Beiteinou, prijetila službena optužnica za "pranje novca, podmićivanje svjedoka, zloporabu povjerenja i prijevare", za što mu je prijetilo više od 10 godina zatvora.

Djela za koja ga se tereti, uvrijednosti "više milijuna" dolara, odnose se na razdoblje od 2001. do 2008. kada je Lieberman bio zastupnik i držao više ministarskih resora (nacionalna infrastruktura, promet, strateški poslovi). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter