Izrael: Lieberman dao ostavku nakon optužnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman u petak je dao ostavku nakon što je optužen za prijevaru i narušavanje povjerljivosti što bi se moglo odraziti na izbore koji se trebaju održati idućeg mjeseca.

"Odlučio sam dati ostavku na svoj položaj ministra vanjskih poslova i zamjenika premijera te da mi se ukine zastupnički imunitet kako bi ovo pitanje brzo razriješio, bez odgađanja, i u potpunosti očistio svoje ime", rekao je Lieberman u izjavi poslanoj e-mailom.

Izraelsko ministarstvo pravosuđa u četvrtak je priopćilo da će Liebermana optužiti zbog navodnih nepravilnosti oko unaprijeđenja jednog izraelskog diplomata koji mu je prenio tajnu informaciju o policijskoj istrazi o njegovim aktivnostima.

Ozbiljnije optužbe, koje uključuju pranje novca i podmićivanje, odbačene su, ali bi i one lakše mogle baciti sjenu na njegovu političku budućnost te je u roku od 24 sata nakon što je dobio izvješće ministarstva odlučio dati ostavku.

Nije poznato hoće li se kandidirati na općim izborima 22. siječnja no izraelski tisak sugerira da bi mogao biti natjeran da zbog sudskog procesa na njima aktivno ne sudjeluje. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter