Izrael gađao zgrade Hamasove vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izraelski zrakoplovi gađali su zgrade Hamasove vlade u Gazi u subotu, među kojima ured premijera, nakon što je izraelska vlada odobrila mobilizaciju do 75.000 rezervista pripremajući se za moguću kopnenu invaziju.

Hamas, islamistička skupina koja upravlja Pojasom Gaze, priopćila je da su izraelski zrakoplovi bombardirali ured premijera Ismaila Hanije, gdje se on u petak sastao s egipatskim premijerom, te da su pogodili sjedište policije.

Unatoč nasilju, tuniški ministar vanjskih poslova doputovao je u tu obalnu enklavu u subotu rano ujutro kako bi pokazao arapsku solidarnost i uputio se u bolnicu obići ranjene.

Dužnosnici u Gazi su izjavili da je 38 Palestinaca, od kojih polovina civila, a među kojima je bilo osmero djece i jedna trudnica, ubijeno u Gazi otkako je Izrael pokrenuo zračne udare. Tri izraelska civila ubijena su u raketnom napadu u četvrtak.

Trokatnica u vlasništvu Hamasovog dužnosnika Abu Hasana Salaha također je pogođena i potpuno uništena u subotu rano ujutro. Spasilačke ekipe su izjavile da je najmanje 30 ljudi izvučeno iz ruševina.

Izraelska vojska je priopćila da je gađala niz vladinih zgrada tijekom noći, među kojima premijerov ured, ministarstvo unutarnjih poslova i zgradu policije. Hina/Reuters


Podijeli: Facebook Twiter