Izostao stari sjaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncert Paula Younga koji se trebao održati u subotu u sklopu Rovinjske noci, tradicionalne fešte koju organizira Turisticka zajednica, zbog kiše je pred sam pocetak otkazan, no britanski je pjevac ipak odlucio ostati te se publici na glavnom gradskom trgu predstavio sinoc. Iako je bilo nešto manje gostiju nego u subotu, ime Paula Younga privuklo je brojnu domacu i stranu publiku te je glavni gradski trg bio gotovo ispunjen.

Britanska zvijezda, koja je na vrhuncu slave bila sredinom 80-ih, a album s najboljim hitovima "From Time To Time" objavila pocetkom devedesetih, uz prateci bend uživo je otpjevala sve poznatije hitove uz koje su se zaljubljivale generacije mladih. No, sjaj i slava iz osamdesetih izostali su jer glas Paula Younga nije, barem sinoc, imao nekadašnju moc.

Ipak, publika je na megahit "Every Time You Go Away" pjevala zajedno s Youngom, a tom je pjesmom ujedno i završio službeni dio koncerta. Za vrijeme pjevanja Young se spustio i približio publici, a potom zaplesao sentiš sa svojim pratecim vokalima.

Scenski je nastup bio dobar - Young je plesao cijelo vrijeme i pokazao zavidnu formu. Publika je tražila bis, bilo je tu i transparenata fanova s njegovim imenom, snimalo se mobitelima i zvalo prijatelje da bi se podijelio djelic skladbe. Uz megahit nisu izostali ni "Come Back and Stay", "Love Of The Common People" te "Senza una donna", koju je snimio s talijanskim pjevacem Zuccherom, a na bisu otpjevao, medu ostalim, i Princeov "Kiss".

Koncert je trajao tek nešto duže od sat vremena, a potom se publika razrijedila te je opci dojam oduševljenja izostao. Grupa koja je prethodila i nastavila vecernju zabavu bila je Dream Project.


Podijeli: Facebook Twiter