Iznuđujući 2.000 € nanijeli ozljede opasne po život

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Troje osumnjičenih za iznudu i premlaćivanje 33-godišnjeg Emila Šimića koji je teško ozlijeđen ostat će u pritvoru sljedećih mjesec dana, odlučio je sudac istrage Županijskoga suda u Rijeci na temelju prijedloga Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci.

Troje s područja Viškova - 35-godišnji Davor Marić i 36-godišnji Josip Brtan te 23-godišnjakinja Zorka Rogić - terete se da su 9. srpnja pozvali Emila Šimića iz Viškova u stan na području Rijeke da bi ga prisilili da im vrati navodni dug od 2.000 eura.

Ondje su ga, prijeteći mu pištoljem i nožem, udarali nogama i rukama dok nije izgubio svijest. Od Općinskoga državnog odvjetništva u Rijeci doznaje se da je teško ozlijeđen i da mu je život u opasnosti. Napadači su mu uzeli sve vrijedne predmete koje je imao i ključeve automobila i poručili mu da će mu ih vratiti kad donese traženi novac.

Policija je u stanu u kojem se to dogodilo pronašla 1,8 grama amfetamina i više tableta te je protiv 23-godišnjakinje podnijela i optužni prijedlog zbog zloporabe droga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o osobama koje su poznate po umiješanosti u kriminal te su i osuđivane za djela poput ubojstva u prekoračenju nužne obrane. U pritvoru ostaju zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te da bi se spriječio njihov utjecaj na svjedoke. Određena su im jamstva od 80.000 do 120.000 kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter