Iznudivali i krali po Novigradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Umaška policija sumnjici dvije osobe za više kaznenih djela iznude i 13 kaznenih djela teške krade provaljivanjem. Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da su 33-godišnji R. K. iz Buja i 29-godišnji F. C. s podrucja Brtonigle pocinili iznudu na štetu 28-godišnjaka s podrucja Kaštelira-Labinci te 13 teških krada provaljivanjem.

Utvrdeno je da su 28-godišnjaka prisiljavali prijetnjom i fizickim zlostavljanjem da zajedno s njima krade na podrucju Novigrada. Od 8. srpnja do 25. rujna su u tri navrata provalili u skladišni prostor u Ulici Tere i ukrali vecu kolicinu ribe na štetu 51-godišnjeg vlasnika iz Novigrada.

U Ulici Stancije Rosello kod Novigrada su u dva navrata iz teretnog vozila ukrali gorivo na štetu 53-godišnjaka. Na Stanciji Bružada, Ulici Paoliji, naselju Bužinija i Stancija Fava provalili su u šest kuca odakle su ukrali prijenosno racunalo, mobitele, novac i motocikl hondu NX 500 austrijskih oznaka. No, motocikl je ubrzo pronaden na podrucju Novigrada.

Na cesti u izgradnji Nova Vas - Ponte Porton su u dva navrata iz radnih strojeva krali gorivo. Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 25 tisuca kuna. Nakon provedenog kriminalistickog istraživanja protiv obojice slijedi podnošenje kaznene prijave redovnim putem, izvijestila je Nataša Rogic Jukopila.


Podijeli: Facebook Twiter