Iznimno priznanje za Festigiu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vina Laguna jedina su vina iz Hrvatske nagrađena s dvjema zlatnim i jednom srebrnom medaljom na najstarijem međunarodnom natjecanju na svijetu Les Citadelles du Vin na kojem je sudjelovala 31 zemlja. Castello Festigia 2013 i Cabernet Sauvignon Festigia Riserva 2011 osvojili su zlatne medalje na Les Citadelles du Vin, prestižnom vinskom natjecanju održanom u Bourgu u Francuskoj. Srebrnom medaljom nagrađen je Castello Festigia 2015.

Les Citadelles du Vin je najstarije međunarodno natjecanje u svijetu. To je također najveće vinsko natjecanje u Francuskoj s certifikatom ISO 9001 koji potvrđuje da se primjenjuje kvalitetan pristup te se uvažavaju strogi tehnički standardi u organizaciji. Ove godine na vinskom natjecanju okupilo se više od 500 vinskih stručnjaka i ljubitelja vina koji su kušali 1.074 uzoraka vina iz 31 zemlje svijeta. Vina Laguna na ovom natjecanju su već četvrtu godinu zaredom, a u izrazito jakoj konkurenciji do sada su okrunjena s deset medalja, od čega osam zlatnih i dvije srebrne. Iz godine u godinu na tom renomiranom svjetskom vinskom ogledu potvrđuju svoju kvalitetu i dokazuju konstantan trud cijelog Agrolaguninog tima stručnjaka. Duboka rubinsko-crvena boja, slojevite voćno-začinske arome, koje se otvaraju u čaši, na crni ribiz, borovnice, kavu, vaniliju i karamelu. Mekoća, podatna struktura i toplina merlota, svježina, posebna aromatika i elegancija syraha, čvrsta struktura cabernet sauvignona, savršeno su objedinjeni u ovoj kupaži. U ustima je Castello izrazito elegantno, mekano i svježe vino, slojevitog i trajnog voćnog okusa, tipičnih obilježja najboljih istarskih crnih vina.

Cabernet Sauvignon Festigia Riserva obilježava duboka tamna rubinsko-crvena boja. Kompleksne voćne arome na crni ribiz, šljivu, začinske note papra i vanilije. U ustima se jasno otvara zrelost i koncentracija iz te dobre godine berbe, s čvrstom i srednje jakom strukturom, zrelim slatkim taninima, po ispijanju u ustima ostaje dugotrajan okus. Da biste u potpunosti uživali u ovim vinima najbolje je da ih konzumirate na temperaturi između 18 i 20 stupnjeva Celzijevih, a savršeno se sljubljuju s hladnim narescima, mesnim predjelima s umacima, raznim pečenjima te zrelim sirevima. (G. I.)


Podijeli: Facebook Twiter