Iznimno dobar rezultat mladih i vjerodostojnih ljudi

'Sluškinje - paralelna ekspozicija' (Arhiva Zlatnog lava)
'Sluškinje - paralelna ekspozicija' (Arhiva Zlatnog lava)

Povjerenik gradskog ogranka HDZ Pula Tomislav Butorac, uz novoizabrane gradske vijećnike Mirka Jurkića i Ivonu Gudelj, osvrnuo se danas na konferenciji za novinare na izborne rezultate pulskog HDZ-a, koji su im donijeli tri vijećnička mandata u pulskom Gradskom vijeću. I povjerenik i vijećnici zahvalili su se biračima na ukazanom povjerenju, obećavši da ih neće iznevjeriti.

Vijećnici nemaju opterećenje prošlosti

- U okolnostima u kojima smo vodili kampanju nakon raspuštanja gradske organizacije ostvarili smo na izborima izvanredan rezultat. Do sada smo samo 1997. godine osvojili tri vijećnička mandata u Puli, i to kada je listu predvodio karizmatični doktor Mario Glavaš. Sada smo taj uspjeh ponovili, mandat su osigurali mladi ljudi koji nisu bili previše u politici, ali upravo zato i nemaju opterećenje prošlosti. Okrenuli smo se mladim sposobnim ljudima, koji su vjerodostojni i pošteni te su birači to prepoznali. Jednako tako, red je i kultura da čestitamo izbornim pobjednicima, gradonačelniku Borisu Miletiću i koaliciji IDS-HNS-ISU-ZS Zeleni, naveo je Butorac.

Povjerenik pulskog ogranka HDZ-a, za koji će se Izvanredna izborna skupština sazvati vjerojatno u lipnju, istaknuo je da je pred HDZ-ovim vijećnicima zadatak i mogućnosti da se svojim radom dokažu te prenesu u Vijeće novi duh i imidž pulskog HDZ-a.

- Zahvaljujući izborena tri mandata imat ćemo priliku oformiti Klub vijećnika i od njega očekujemo da će biti ozbiljna snaga koja će prezentirati stavove naših birača, ali i svih sugrađana koji nam se obrate. Nakon što je gradskom organizacijom vladalo bezvlađe uspjeli smo skupiti krhotine da se uopće pojavimo s listama za izbore. Ako se gleda usporedba s prošlim izborima, u utrci za gradonačelnika dobili smo 1.669 glasova, čak 740 više nego 2013. godine što je gotovo sto posto više. Za listu smo dobili 1.895 glasova što je 661 glas više, odnosno oko 65 posto više nego 2013. godine. Zasluga je to, osim samih kandidata, i svih onih koji su se nesebično založili u kampanji, rekao je povjerenik gradskog HDZ-a.

Butorac je posebno istaknuo da su proveli uključivu kampanju i konkurenciju prihvatili prijateljski, te je to prepoznato i od birača, ali i drugih političkih opcija, s kojima se njeguju dobri odnosi ne umanjujući dobre strane nikome, a istovremeno se zalažući za afirmaciju vlastitih projekata.

Domoljublje je ljubav prema svom gradu

- Vrijeđanja u ovom HDZ-u više neće biti, konstruktivno ćemo uvažavati svakoga insistirajući na interesima građana. Ako je nešto dobro to ćemo pohvaliti, ako nije bit ćemo konstruktivna oporba kako bi se Pula razvijala polivalentno kao što zaslužuje. Osim toga, pred nama je obnova stranke "na terenu" u svih 16 mjesnih odbora gdje ćemo se osloniti na voljne i sposobne koji žele raditi jer Pula nam je svima na prvom mjestu. Domoljublje nije priča o velikom hrvatstvu već ljubav prema obitelji, svojim susjedima i svom gradu, zaključio je Butorac. (G. ROJNIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter