Iznimno bogata kazališna sezona u Rovinju

Sezona u Gandusiju počinje sutra predstavom "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere" (Arhiva)
Sezona u Gandusiju počinje sutra predstavom "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere" (Arhiva)

Predstavom "Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere", koja je zakazana za četvrtak, 13. veljače, u Rovinju starta bogata kazališna sezona u rovinjskom Gandusiju u režiji Pučkog otvorenog učilišta. Produkciju za ovu predstavu, nastalu prema bestseleru Johna Grayja, potpisuje zagrebački Teatroman, dok je režija povjerena Borisu Kovačeviću. Voditelj predstave je Roman Šušković-Stipanović, a glas žene pripada glumici Dariji Knez Rukavina, dok je muški glas onaj Borisa Svrtana. Početak predstave zakazan je za 20 sati.

Već 10. ožujka na repertoaru Gandusija je i predstava Itala Calvina "Barun penjač", u produkciji HNK-a "Ivana pl. Zajca" i Talijanske drame iz Rijeke. Tri dana kasnije, mjesto ponovnog susreta opet je rovinjsko kazalište gdje će 13. ožujka gostovati Ludens Teatar iz Koprivnice s predstavom Davora Špišića pod nazivom "Žene u crvenom". U glavnim ulogama su dvije kazališne zvijezde Vera Zima i Dubravka Ostojić, kojima će se na sceni pridružiti i poznate glumice Jelena Hadži-Manev i Lada Bonacci.

U travnju će se, također dva dana zaredom, upriličiti dvije predstave. Tako je 3. travnja na programu "Srce veće od ruku" predstava koja je proglašena i najboljom na 20. festivalu glumca, a večer kasnije i "Romanca o tri ljubavi" Antuna Šoljana, za koju će ulaz biti besplatan. U "Romanci", koja će biti upriličena u povodu XIX. Šoljanovih dana, glume Ivan Glowatzky, Ana Majhenić, Mia Biondić i Pero Juričić.

Tijekom 16. i 17. svibnja, na 10. međunarodnom festivalu amaterskih kazališta, moći će se vidjeti četiri predstave - "Tarzan i svinja na posljednjoj večeri" kazališne družine "Štolcer" iz Čakovca, "Umor v Bili Roug" Dramske družine F. B. Sedej (slovenska manjina u Italiji), "Tri puta bog pomaže", predstavu hrvatsko-bunjevačkog kulturno-umjetničkog društva "Lemeš" (Srbija), te "Boja krvi i ilovače" Teatra Fedra iz Bugojna i Kulturne scene Male stvari iz Trebinja (BiH).

Valja istaknuti i da je Pučko učilište za tri predstave - "Muškarci su s Marsa, žene su s Venere", "Žene u crvenom" i "Srce veće od ruku" - osiguralo pretplatu po cijeni od 120 kuna. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter