Iznimna jazz vecer u centru Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izniman koncert u pulskom House of jazz & coffee klubu Fiorin u Ulici Sergijevaca ove je subote ponovo privukao ljubitelje ove vrste glazbe. Predstavila se grupa sacinjena od vrhunskih jazz glazbenika iz nekoliko generacija pod imenom Denis Razz European Quartet.

Kvartet predvoden alt saksofonistom Denisom Razumovicem subotnju je vecer zacinio izvedbama jazz standarda klasika iz 20. stoljeca. Koncert je poceo izvedbom "Au privave" Charlie Parkera, a nizale su se skladbe "Satin doll", "Green dolphin street", "Autumn leaves", "Over the rainbow" zatim Gillespieva "Birks Works" te Ellingtonova "Take the A train" za kraj veceri.

Kvartet je u izvedbama klasicnih uspješnica još jednom potvrdio lakocu muziciranja i apsolutnu uskladenost prilikom pojedinacnih izleta u solo dionice i improvizacije. Ipak, Razumoviceve umješne solisticke varijacije za nijansu su dominirale te koncert ipak obojile u saksofonistickom tonu.

U svakom slucaju nastup ovog internacionalnog kvarteta bio je poslastica za dušu i uši educiranoj, a ujedno izvrsna lekcija mladoj publici.

Inace, Denis Razumovic iznimno je aktivan rijecki glazbenik koji više od dvadeset godina vodi vlastite skupine. Nekadašnji je ucenik glasovitog Karlheinza Miklina na Jazz akademiji u Grazu. Dobitnik je nagrade Status za najboljeg alt saksofonista te priznanja Odjela za kulturu grada Rijeke za više od dvadeset godina bavljenja glazbom i promicanje glazbene kulture.

Kvartet cine bubnjar Igor Checchini iz Italije, sve nadahnutiji i u izrazu slobodniji pulski gitarist Boro Lukic te kontrabasist Rijecanin Damjan Grbac.


Podijeli: Facebook Twiter