Izniman uspjeh porečkih harmonikaša Vite Blažević i Lorenza Palmana

Nagrađeni učenici i njihovi mentori
Nagrađeni učenici i njihovi mentori

Sjajne rezultate postigli su učenici harmonike Umjetničke škole Poreč Vita Blažević i Lorenzo Palman na nedavno održanom 9. međunarodnom natjecanju "Giovani musicisti – Citta di Treviso" u Trevisu u Italiji. Vita Blažević, učenica trećeg razreda harmonike u klasi učitelja mentora Paola Peruška osvojila je prvo mjesto i prvu nagradu, te zlatnu medalju s osvojenih 95 od ukupno 100 bodova u B kategoriji. Učenik petog razreda harmonike Lorenzo Palman u klasi učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić osvojio je prvo mjesto i drugu nagradu, te srebrnu medalju s 93 od 100 bodova u C kategoriji, doznajemo iz Umjetničke škole.

Natjecatelji su u Treviso stigli iz 26 zemalja svijeta, a imali su priliku svirati pred renomiranim stručnim ocjenjivačkim sudovima. Natjecali su se u raznim disciplinama i dobnim kategorijama - od klavira, žičanih instrumenata, harmonike, gitare, harfe, udaraljki, komorne glazbe, orkestara, solo pjevača, suvremene glazbe do zborova. Ravnateljica porečke škole Sara Radetić kaže da je već i sam nastup na ovom renomiranom međunarodnom natjecanju koje se održava već devet godina i na koje dolaze najbolji mladi glazbenici iz cijelog svijeta, velik je uspjeh, a osvojene nagrade još su jedna potvrda darovitosti njihovih učenika i predanog rada njihovih mentora.

- I Vita i Lorenzo osvojili su dosad niz prestižnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, te su osvojena zlatna i srebrna medalja dodatni poticaj i motivacija za daljnji rad, rekla je ravnateljica. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter