Iznenadujuce upotrebe zelenog caja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Antioksidansna svojstva zelenog caja ucinila su ga obaveznim napitkom za svaku ženu koja drži do svog zdravlja, a od brojnih pozitivnih utjecaja medu znacajnijima su prevencija raka i gubitak kilograma.

No, zeleni caj nije samo zdrav i ukusan on se može koristiti i kako kucni lijek i pripravak za ljepotu. Saznajte sedam stvari koje niste znali o zelenom caju...

Može s
manjiti natecenost ocnih kapaka
Ostali ste vani predugo? Namocite vaticu u mlaki ili hladni zeleni caj i stavite na oci na deset minuta i natecenost ce nestati, a vi cete izgledati revitalizirano i osvježeno.

Može omekšati kožu

Imate grubu, suhu kožu? Ili ste previše vremena proveli u solariju? Iskoristite prirodna umirujuca svojstva zelenog caja kako biste osvježili kožu – stavite caj u bocicu sa sprej pumpicom i nekoliko puta dnevno špricajte kožu. Zato što ima antibakterijska svojstva, zeleni caj se može koristiti i kao antiseptik za iritacije kože.



Odlican je za zube

Zeleni caj sadrži flourid, zbog cega cuva zdravlje zubi i desni. Može se koristiti za ispiranje usne šupljine kako bi dah bio svjež.

Ublažava grlobolju

Antivirusni efekt zelenog caja cini ga izvrsnim za vrijeme prehlade ili gripe. Isto tako ga možete grgljati kad imate upaljeno grlo.

Dobar je za kosti

Prirodno bogat mineralima, zeleni caj pomaže u ocuvanju gustoce kostiju i pomaže u borbi protiv osteoporoze.

Može služiti kao osvježivac prostorija

Listici zelenog caja tradicionalno su se koristili kako bi upijali neugodne mirise. Stavite listice zelenog caja u posudu i smjestite negdje u prostoriji ili u frižideru umjesto sode bikarbone.

Dobar je za stopala

Namakanje stopala u zelenom caju, ne samo da ce vas revitalizirati, vec može sprijeciti neugodne gljivicne infekcije i ukloniti neugodne mirise.


Podijeli: Facebook Twiter