Iznenadujuce neobicno i ukusno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Duge ljetne veceri prigoda su, poglavito ako živite na moru, za ugodna druženja s prijateljima i rodbinom koje tijekom godine rijetko vidate. Uz osvježenje što ih nude rashladena pica i voce, svakako ce prijati i neki ukusni zalogajcici, jer, kako uživati u odlicnoj malvaziji ili teranu ako nemate ništa cime bi pojacali okus u nepcima?

Za takve prigode svakako ce dobro doci nešto morsko i jednostavno. Predlažem oprobani trio: slane sardone s kaparima i kuhanim jajima, paštetu od tune i salatu od sipa sa krumpirima. Necete potrošiti puno vremena za pripremu, trpeza ce vam biti bogata i šarena, ni namirnice nisu skupe, a gosti ce zasigurno biti i više nego zadovoljni. Sigurna sam da ce mnogi zatražiti i recept.

Pašteta od tune
Sastojci: kutija tune, maslaca u istoj kolicini, slani sardon, bijeli papar
Priprema: istisnite ulje iz tune, popaprite, izmiksajte tunu s maslacem i sardonom

Slani sardoni i jaja
Sastojci: sardoni po želji, maslinovo ulje, jaja, pola kapule, malo kapara
Priprema: ocistiti sardone, posložiti ih na zdjelicu, preliti uljem i posipati kaparima, narezati nekoliko koluta luka i dodati sardonima; jaja skuhati na tvrdo, ocistiti, prerezati na pola i dodati slanim sardonima

Salata od sipe i krumpira
Sastojci:
pola kilograma sipa, 2-3 krumpira, pola luka, 2-3 režnja cešnjaka, maslinovo ulje, vinski ocat, peršin, sol i papar
Priprema:
ocistiti i skuhati sipe zajedno s krumpirom, porezati na kockice, zaciniti dok je još toplo, promiješati, može se doliti malo vode u kojoj su se sipe i krumpir kuhali


Podijeli: Facebook Twiter