Iznajmio kuću u Vodnjanu pa mu je devastirali

Petar Tadić ispred kuće koju je iznajmio problematičnim podstanarima (D. ŠTIFANIĆ)
Petar Tadić ispred kuće koju je iznajmio problematičnim podstanarima (D. ŠTIFANIĆ)

- Iznajmio sam dio kuće, no podstanar mi nije plaćao najamnine, promijenio je brave, odnio namještaj i kućanske aparate, kaže Petar Tadić, koji je zajedno sa suprugom suvlasnik kuće u Vodnjanu.

Podstanar se s obitelji tek nedavno iselio i ostavio mu gotovo praznu i devastiranu kuću, nakon što je Tadić krenuo u pravnu borbu i podnio na pulskom Općinskom sudu dvije tužbe, jednu vlasničku i jednu zbog smetanja posjeda nekretnine.

Tadićevi problemi počeli su prije dvije i pol godine kad je iznajmio kuću u neposrednoj blizini vodnjanske župne crkve, u Ulici Giovanni Della Zonca. Podstanara, R. A. (podaci poznati redakciji), kaže Tadić, nije ranije poznavao. Iznajmio mu je dio kuće na preporuku susjede, budući da je R. A. s obitelji doselio iz Bosne i Hercegovine.

- Nismo živjeli u toj kući, ali bila je renovirana, potpuno namještena i uređena. Prijavio sam podstanara u MUP-u na toj adresi jer mu je trebala adresa za prebivalište. Sklopili smo ugovor o podstanarstvu te sam mu iznajmio prizemlje, priča Tadić. No, podstanar je ubrzo počeo izbjegavati plaćanje najamnine, koju na koncu nije platio više od dvije godine, navodi Tadić.

Kad je pak obišao kuću prije nešto više od dva mjeseca, dodaje, primijetio je da je zapuštena te da su je podstanari cijelu zauzeli. Podstanar mu je, navodi Tadić, rekao da ima goste.

- Rekao sam mu da mi ne plaća najam i dovodi druge ljude, da se ne može tako ponašati, da pokupi svoje stvari i iseli se, kaže Tadić. Početkom rujna Tadić je opet došao do kuće i naišao na promijenjene brave pa više nije mogao ući. (P. LUKEŽ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter