Izmještanje stupova na Ponte Portonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prema dogovoru postignutom izmedu Hrvatskih cesta i Istarskog vodovoda u utorak je pocelo premještanje dvaju dalekovodnih stupova u neposrednoj blizini novog kružnog toka kraj Ponte Portona, što je preduvjet za puštanje u promet novoizgradene dionice državne ceste do Nove Vasi.

Nedostatak je utvrden tehnickim pregledom pocetkom lipnja. Sad su postavljeni novi, viši stupovi, buduci da su stari bili suviše blizu ceste, a u srijedu smo na terenu zatekli grupu radnika kako visoko na stupovima te oko njih, uz pomoc tri manja kamiona s dizalicama i drugih alata, marljivo odraduje svoj zadatak. Vrijeme za njegovo kompletiranje je strogo ograniceno, jer se, prema dogovoru, dalekovod iskljucivao protekla dva dana te danas od 11 do 14 sati.

Upravo se tim dalekovodom strujom napaja postrojenje za preradu i pumpanje izvora Gradole, iz cijeg se sustava voda distribuira potrošacima na zapadnoj obali Istre, i jedino je takvim ogranicenjem bilo moguce osigurati vodoopskrbu bez prekida, kako nam je objasnio direktor Istarskog vodovoda Boris Sirotic.

Prema onome što smo uspjeli saznati na terenu, posao ce danas do 14 sati biti i dovršen. O tome, zatim, treba obavijestiti povjerenstvo za tehnicki pregled koje izdaje uporabnu dozvolu.

Otvorenje 11,4 kilometarske prometnice Ponte Porton - Nova Vas vrijedne 114 milijuna kuna mnogi s nestrpljenjem ocekuju, jer ona znatno brže i kvalitetnije spaja zapadnu obalu s unutrašnjošcu Istre i Rijekom. Rok dovršetka u pocetku je planiran za 13. prosinca 2009, zatim je prebacen na 30. lipnja 2010, te na koncu, zbog problema sa slijeganjem terena u dolini rijeke Mirne, za 1. lipnja ove godine. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter