Izmjenom urb. plana do revitalizacije Plominske luke

Plominska luka
Plominska luka

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Kršan, vijećnici, njih dvanaest, izglasali su Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Suhe marine Plomin.

Njome se mijenja obuhvat UPU-a -Suha marina Plomin- koji je određen Odlukom o izradi Urbanističkog plana uređenja. Kako je drugim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Kršan, izmijenjeno građevinsko područje Suhe marine Plomin, sukladno propisima i zakonskim odredbama potrebno je izmijeniti i granicu obuhvata UPU-a, odnosno uskladiti postojeću Odluku o izradi sa odredbama Prostornog plana. Ovom Odlukom povećava se područje obuhvata Plana s 5,30 na 7,70 hektara.

Odlukom o izradi Urbanističkog plana uređenja -Suha Marina Plomin- ,odnosno predloženim novim sadržajima, trajektno pristanište suha marina i sportska lučica te prateći ugostiteljski sadržaji, zasigurno će doprinijeti ponovnom vraćanju života na obalu, a korisnicima siguran vez i kvalitetnu uslugu. S druge će strane ovakvi sadržaji inicirati otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanja stanovnika Općine Kršan. Luka nautičkog turizma, suha marina je turistički objekt, odnosno dio kopna (obale) ograđen i uređen za pružanje usluga ostave i čuvanje plovnih objekata, te pružanje transporta plovnog objekta u vodeni prostor ili iz vodenog prostora, do suhe marine.(A.Š.)


Podijeli: Facebook Twiter