Izmjene i dopune zbog hotela na Valkanama

Mjesto budućeg hotela i novih sportskih sadržaja
Mjesto budućeg hotela i novih sportskih sadržaja

Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule objavio je javnu raspravu o prijedlogu izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja "Luno mare", koje se odnose na promjene na području Valkana gdje je vlasnik zemljišta tvrtka Istra Cement nekretnine d.o.o. koja ondje namjerava izgraditi hotel i sportske sadržaje. Javna rasprava o izmjenama i dopunama UPU-a "Lungo mare" započinje 21. srpnja i trajat će do 28. srpnja.

Javno izlaganje 23. srpnja

U vrijeme trajanja javne rasprave prijedlog se može pogledati u prostorijama Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2, I kat, svaki radni dan od 8 do 14.30 sati, a uvid u prijedlog vidljiv je i na službenoj web stranici Grada Pule - www.pula.hr. S predstavnicima javnopravnih tijela i svim zainteresiranima javno izlaganje o prijedlogu izmjena i dopuna UPU-a "Lungo mare"“ održat će se u četvrtak, 23. srpnja, u 17 sati u Gradskoj vijećnici.

U naznačenom periodu u javnoj se raspravi može sudjelovati davanjem mišljenja koje je potrebno dostaviti zaključno do 28. srpnja. Osim toga, moguće je za vrijeme javnog izlaganja dati primjedbe u zapisnik i postavljati pitanja na koja će usmeno odgovoriti osobe koje vode javno izlaganje. Primjedbe i mišljenja mogu se i uputiti u pisanom obliku na adresu: Grad Pula, Upravni odjel za prostorno uređenje, Pula, Forum 2 ili u elektroničkom obliku na adresu [email protected], sve do 28. srpnja. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje Grada Pule, Forum 2/1 ili na telefon 371-806.

Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić navodi da se u izmjene i dopune UPU-a "Lungo mare" krenulo jer je ocjenjeno da važeći lokacijski uvjeti te predviđeni smještajni kapacitet ne omogućavaju kvalitetan razvojni koncept planiranog hotela.

- Detaljnim analizama područja utvrđena je i potreba preispitivanja lokacijskih uvjeta te razmještaja i vrste predviđenih sportskih sadržaja. Izmjenama i dopunama UPU-a preispitana su planska rješenja vezana na prometni sustav radi sagledavanja prometnog rješenja u dijelu koji se odnosi na kolni pristup, interne kolne prometnice i rješenje podzemne garaže planiranog hotela, te komunalnu infrastrukturu na području unutar obuhvata plana, kaže Škuflić.

Prometna rješenja

Pročelnik navodi i da su ciljevi izmjena i dopuna UPU "Lungo mare" definirani kroz provedbu prilagođavanja načina i uvjeta gradnje realnim potrebama za realizaciju izgradnje hotela, potom redefiniranja sadržaja sportsko-rekreacijske namjene uz planirani hotel, te prilagođavanja prometnog rješenja potrebama planiranih sadržaja, kao i poboljšanja tehničkih elemenata prometnica i usklađenja ostalih infrastrukturnih sustava, odnosno usklađenja sa zahtjevima, očitovanjima i mišljenjima za izradu izmjena i dopuna.

Dakle, izmjenama i dopunama UPU "Lungo mare", u kojem se nalazi i definirana lokacija budućeg pročistača otpadnih voda, stvaraju se prostorno-planski preduvjeti prvenstveno vezani za realizaciju hotela i sportsko-rekreacijskih sadržaja. Za područje je, inače, izrađena prefeasibility studija kojom je ocjenjeno da važeći lokacijski uvjeti te predviđeni smještajni kapacitet ne omogućavaju tržišno i financijski isplativu realizaciju planiranih sadržaja. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter