Izmišlja štetu od prometne pa traži keš od vozacica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulu i okolicu preplavile su price o muškarcu koji vreba žene za volanom, odnosno od njih uzima novac lažno ih optužujuci da su skrivile prometnu nesrecu i oštetile njegov automobil.

Glavna djelatnost ovog prometnog mahera, kojeg policija još uvijek nije pronašla, jest da uvjeri svoje žrtve, uglavnom žene same za volanom, da su izazvale prometnu nesrecu u kojoj je on oštecen.

Zapravo se nesreca uopce nije dogodila, a posrijedi je uvijek manja šteta, od dvjestotinjak kuna. Prema našim saznanjima, policija o ovom slucaju nije zaprimila niti jednu prijavu.

Naime, prije otprilike mjesec dana na benzinskoj postaji u Vodnjanu jedna je gospoda, nakon što je platila racun za benzin, sjela u svoj automobil i krenula kuci. U tom se trenutku pored nje za upravljacem automobila krapinskih registracijskih oznaka stvorio izvjesni gospodin u tridesetim godinama.

Izašao je iz automobila i poceo vikati da se ona upravo s njim sudarila, da je izazvala nesrecu i da mu mora platiti štetu. Medutim, sudar se zapravo nije ni dogodio, no vješti muškarac na brzinu je od uznevjerene i preplašene vozacice iskamcio oko 200 kuna te nestao.

Sve su zabilježile i kamere na benzinskoj postaji. Pozvana je i policija, no policajci su navodno odbili doci u Vodnjan! Nažalost, sustav nadzornih kamera svakih sedam dana automatski snima preko vec snimljenog materijala, pa je taj dokaz uništen. Možda bi snimka bila sacuvana da je policija promptno reagirala.

Drugi slucaj dogodio se prije nepunih tjedan dana, i to opet u Vodnjanu.

- Vozila sam službeni automobil prema Svetvincentu. Bilo je oko 8.45 sati. Na izlazu iz Vodnjana automobil iza mojeg poceo je blendati. Ocekivala sam da me netko hitno treba radi posla, ili pak da nešto nije u redu s automobilom, pa sam se zaustavila.

Bio je to tamnoplavi stariji sportski automobil registracijske oznake KR 804, a zadnja dva slova nisam zapamtila. Vozac je došao do mene. Bio je pristojan, ali nekako me ljutito napao da kakva sam ja to osoba koja bi trebala pomagati drugima, a bježim s mjesta nesrece.

Uvjeravao me da sam udarila u njegov retrovizor kada sam prošla 60 ili 70 kilometara na sat kroz vodnjanski kružni tok. Shvatila sam da je postao ljut i uzrujan i pokušala sam ga smiriti. Tada je preda mnom kao fol nazvao prijatelja u vezi s popravkom retrovizora. U slušalicu mu je govorio da sam ja draga i simpaticna gospoda koja ga je udarila i da ga zanima koliko bi taj popravak mogao koštati.

Rekao je: "Aha, 240 kuna", ispricala nam je gospoda koja je imala bliski susret s prevarantom koji izmišljajuci prometne nesrece otima novac.

- Tada je meni sve postalo jasno. Rekla sam mu da nemam novaca, iako sam ga imala. No, on je rekao da ga nisam pustila da završi i dodao da on ne treba novac. Oprostili smo se toplim stiskom ruke, rekla nam je.

Gospoda, koja je za razliku od ostalih dobro prošla jer nije podlegla izmišljenoj prici, krenula je u policiju prijaviti slucaj, no žurilo joj se pa to na koncu nije obavila. Rekla nam je da je voljna policajcima ispricati sve što zna u detalje, pa ako treba i prepoznati ovog ocito drumskog razbojnika. Sve je, tvrdi, ispricala i vodnjanskom kontakt-policajcu.

Moguce je da ovo dva slucaja nisu jedina jer se proširila i prica da je isti muškarac operirao i na podrucju pulske Verude, ali i u Šišanu.


Podijeli: Facebook Twiter