Izložene minijature Martina Bizjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba minijatura pulskog slikara Martina Bizjaka otvorena je u utorak u Citaonici kluba umirovljenika. Izloženo je stotinjak djela u tehnici akrilika na aluminijskim plocicama, a otvorenje je bilo neformalno.

"Kada je 2008. moja monografija bila pred izlaskom iz tiska, urednik Armando Debeljuh kazao je da bi bilo dobro da se uz svaki primjerak zalijepi originalna, unikatna minijatura. Izradio sam ih tristotinjak, ali onda je došlo do nekih izmjena i te minijature nisu ponudene zajedno s monografijom.

Kasnije sam ih izložio u prostorima Slovenskog kulturnog društva te tijekom poreckog predstavljanja monografije. Ovdje sam izložio preostali dio minijatura, one koje nisu prodane", kazao je Bizjak.

Izloženo je 12 panoa s njegovim minijaturama, koje su nastale tijekom zime 2007./08. Teme variraju od lirskih pejzaža, koloristickih aktova, fantazmagoricnih prikaza do mrtve prirode.

Martin Bizjak roden je 1929. u Hrastniku u Sloveniji, a diplomirao je slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost u Ljubljani. U Pulu dolazi krajem pedesetih godina, gdje djeluje u oblasti filmske, galerijske, izlagacke i organizacijske djelatnosti. Bavio se i pedagoškim radom.

Izložba je otvorena do kraja travnja.


Podijeli: Facebook Twiter