Izložene grafike Mirte Savani Profeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba grafika akademske slikarice i graficarke Mirte Savani Profeta naziva "Izmedu neba i zemlje" otvorena je u subotu u Gradskoj knjižnici i citaonici u Puli. Otvorila ju je Aleksandra Rotar, dok je stihove posvecene autorici procitala pjesnikinja Marija Draguzet.

Rotar je za nju rekla da ju poput drugih umjetnika pedagoga u Hrvatskoj muci problem nedostatka tržišta. Autorica se predstavila s petnaestak radova u kombiniranoj grafickoj tehnici koji su nastajali u posljednjih deset godina.

"Ni sama ne znam kako bi se taj problem mogao ucinkovito i brzo riješiti jer se tu radi o cisto tržišnom razmišljanju. Naime, oni koji novca i imaju, ne kupuju umjetnicka djela. Oni koji novca imaju malo, rado bi kupili koju grafiku, ali si ju ne mogu priuštiti", kazala je Rotar.

Mirta Savani Profeta rodena je u Puli gdje je završila srednju školu na odjelu grafickog dizajna. Na Akademiji likovnih umjetnosti, odjelu grafike u Zagrebu, diplomirala je 1989. u klasi prof. Frane Para. Izložba je otvorena do 15. ožujka.


Podijeli: Facebook Twiter