Izložbom u Luci počeli Dani arhitekture u Istri

Na izložbi je predstavljen i projekt Pulske grupe za hrvatski paviljon u Veneciji (D. ŠTIFANIĆ)
Na izložbi je predstavljen i projekt Pulske grupe za hrvatski paviljon u Veneciji (D. ŠTIFANIĆ)

Otvorenjem godišnje izložbe projekata i ostvarenja članova Društva arhitekata Istre sinoć u Multimedijalnom centru Luka u Puli, počeli su Dani arhitekture u Istri. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koja se održava u Luci, kojom organizator izložbe, Društvo arhitekata Istre, nastoji upoznati lokalnu stručnu i širu javnost s djelatnošću istarskih arhitekata, njihovim recentnim projektima i realiziranim djelima, a s ciljem predstavljanja aktualnih događanja u arhitekturi i urbanizmu Istarske županije i Hrvatske.

Programska koncepcija te manifestacije promovira arhitekturu te vizualnu i prostornu osviještenost i razvija senzibilitet u javnosti za tu tematiku. Posjetitelji MMC-a mogli su dobiti uvid u ovogodišnju produkciju istarskih arhitekata koja se ne odnosi samo na radove u Istri već diljem Hrvatske. Unatoč krizi i manjku novca, arhitektonski projekti se i dalje ostvaruju, no ima i onih koji su tek u fazi idejnog rješenja

Na izložbi je bilo moguće vidjeti i projekt Pulske grupe za hrvatski paviljon na venecijanskom Bijenalu arhitekture nazvan "Neposredna demokracija zahtijeva neposredan prostor", ali i puno drugih individualnih i grupnih radova. Godišnju izložbu istarskih arhitekata u MMC-u Luka moguće je razgledati do 21. studenoga.

Dani arhitekture u Istri nastavljaju se u četvrtak 22. studenoga u 18.30 sati, također u MMC-u Luka kada će biti održano predavanje na temu "Ytong Multipor i Ytong strop". Predstavnici Ytonga će zainteresiranima predstaviti termoizolacijske Ytong Multipor ploče te nosive stropne i krovne konstrukcije Ytong strop. Iako se ovo predavanje za sve prisutne arhitekte boduje u programu stalnog stručnog usavršavanja, ono je otvoreno i za širu javnost. (B. VINCEK; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter