Izložbom o životu deportiranih Malijaca poceo 4. Etnofilm

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Povratak na Zemlju - prekinuti život deportiranih Malijaca", izložba fotografija, odnosno videouradak sastavljen kao kolaž fotografija, oznacio je uvertiru u svecano otvaranje cetvrtog izdanja ETNOFILm festivala u rovinjskom Centru vizualnih umjetnosti - fotogaleriji Batana.

Izložbu su predstavile kustosica izložbe Lea Vene i voditeljica festivala Tamara Nikolic ?eric, a otvaranju su prisustvovale i autorice - graficka dizajnerica i fotografkinja Mathilde Guermonpez te autorica dokumetaraca za radio, voditeljica videoradionica i producentica filmske fikcije Magali Hirn.

Vene je naglasila kako izložba pripovijeda o petorici Malijaca koji su nakon godina rada u inozemstvu deportirani u svoju rodnu zemlju te su, suoceni sa sredinom iz koje su pobjegli, primorani zapoceti novi život.

Nakon otvaranja izložbe uslijedila je svecanost otvaranja ETNOFILm festivala u rovinjskom Multimedijalnom centru, a publici su se obratile Tamara Nikolic ?eric, Lidija Nikocevic, ravnateljica Etnografskog muzeja Istre, koji je i glavni organizator ovog dogadanja, te ravnateljica Puckog otvorenog ucilišta Dubravka Svetlicic. Prisutni su bili i dogradonacelnik Rovinja William Uljanic te talijanski konzul Renato Cianfarani. (Mihaela MEDIC)

Sutra na programu

10 -13 - predavanje Jay Ruby i Marcusa Banksa (Zavicajni muzej)
13.15 - prikazivanje filmova "Living Like A Common Man" , "Boatmen", "Garden Stories"
16.30 - prikazivanje filmova "kupica", "Chokora - Surviving on The Street", "The Tour"
20.00 - "Maju Terus! Go For It!"
21.30 - proglašenje pobjednika
21.45 - prikazivanje pobjednickih filmova


Podijeli: Facebook Twiter