Izložbe Noci muzeja još su otvorene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložbe koje su otvorene tijekom Noci muzeja još uvijek je moguce razgledati, no ne sve besplatno. Oni koji su zakasnili na tu manifestaciju do konca veljace imaju priliku pogledati izložbu "Jadranski pomorci na Arktiku" u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre u Puli svakim danom od 9 do 17 sati, a cijena ulaznice iznosi pet kuna.

Isto tako još uvijek je moguce pogledati izložbu "Umjetnost je lijepa" Ante Rašica u izložbenom prostoru Sveta srca gdje je smješten divovski "Hrvatski Apoksiomen" te u staroj tiskari Muzeja suvremene umjetnosti Istre gdje se nalaze tri instalacije: "Ja-Ja", "Ovalna skulptura" i "Umjetnost je lijepa". Izložbe u Svetim srcima i MSUI-u moguce je razgledati do 26. veljace svakim danom osim ponedjeljka od 11 do 19 sati, a zajednicka ulaznica košta deset kuna za odrasle odnosno pet kuna za djecu.

Izložba "Prostorni crteži", likovnog umjetnika Roberta Krajcera iz Umaga, koja je otvorena u sklopu nacionalne manifestacije "Noc muzeja", u starogradskoj palaci Bigatto u Buzetu može se pogledati do 24. veljace, radnim danom od 9 do 15 sati. Ulaz za izložbu je slobodan, a ulaznica za razgledavanje stalnog muzejskog postava je 15 kuna.

U novigradskom Muzeju Lapidarium izložbu "Prica u kamenu" moguce je pogledati do 27. veljace, svakodnevno od 10 do 13 i od 17 do 19 sati, osim ponedjeljkom. Izložene su fotografije iz muzejske arhive, koje zajedno s pratecim tekstom pricaju pricu o starom novigradskom lapidariju. Uz njih je moguce vidjeti reljefe i kamene ukrase po uzoru na one cuvane u Lapidariumu, koje su posjetitelji u Noci muzeja izradivali od raznih materijala i u razlicitim tehnikama, a neki su od njih djelo profesionalnih kamenoklesara Noela Srblina, Marka Brajkovica i majstora kooperanta pazinskog Kamena Borisa Gržica. Ulaz je slobodan. (B. V., G. C. Š. i K. F.)


Podijeli: Facebook Twiter