Izložba Zlatka Kauzlarica Ataca u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U galeriji labinskoga Narodnog muzeja izložene su slike zagrebackoga akademskog likovnog umjetnika Zlatka Kauzlarica Ataca pod nazivom "Prošlo je, eto, još jedno ljeto". Rijec je o radovima u olovci, ugljenu, pastelu i akrilu s motivima ženskog akta.

- Oduvijek je ta tema bila intrigantna. Ljudsko tijelo je, prema rijecima autora, najsavršenija forma i prema tome zaslužuje posebnu pažnju. Bitno je da kod njega akt nikada nije statican, nego uvijek u nekakvom pomaku. Oni su zapravo više portreti nego aktovi u klasicnom smislu rijeci jer svaki od njih pokazuje proživljenost do krajnjih granica, a istodobno odiše finocom, liricnošcu i istancanošcu, kazala je likovna kriticarka ?urdica Dehzad.

Erotomanske i ertografske aluzije nisu slucajne, one prizivaju neutaživu glad i žed za drugim , drugaciji, zagonetnim, punim, uzbudljivim, što je istovremeno metafora svakog stvaralackog umjetnickog djelovanja. Te na provi pogled hedonisticke igre u konacnici odzvanjaju sjetnim i melankolicnim sazvucjima karakteristicnima za kasnoljetne dane, na što je autor htio ukazati nazvavši svoj ciklus "Prošlo je, eto, još jedno ljeto". (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter