Izložba vina i fotografija Brtonigla kao nekad

Stari motiv Brtonigle koji se može vidjeti na izložbi
Stari motiv Brtonigle koji se može vidjeti na izložbi

Sajam u stilu shabby chica "U bojama tradicije" otvoren je u brtoniškom budućem Muzeju vina i seljačkog stvaralaštva izložbama vina i starih fotografija "Brtonigla kao nekad".

Prva izložba daje povijesni pregled sedam obitelji najvećih vinara tog područja, a predstavljene su i boce i etikete od samih početaka punjenja i etiketiranja njihovih buteljki, pri čemu treba izdvojiti familiju Ravalico iz Nove Vasi koja je to počela prva u Istri raditi 1986. godine.

Na drugoj izložbi, tijekom trajanja sajma do nedjelje, može se razgledati kako je nekoć Brtonigla izgledala. U prikupljanje starih fotografija uključili su se mještani, pa je izložba realizirana zahvaljujući onima koji su ih izvukli iz svojih albuma i posudili organizatorima. A to su Luciana Civitan, Redenta Balos, obitelj Barnaba, Maria Cappellari, Maria Ferrante Cehmet, te posebna zahvala za veliku pomoć u koordinaciji ide Fioreli Kmet i udruzi Maison chic, koja organizira sajam.

Sve se to može razgledati besplatno. I nakon završetka sajma izložbe će biti otvorene za posjetitelje za radnog vremena Turističkog ureda, uz naplatu ulaznice od 20 kuna, odnosno deset kuna za grupe. Za mještane Brtonigle ulaz je besplatan.

U subotu se sajam otvara u 10 sati, nakon čega tijekom dana slijede radionice kukičanja, Shabby ručak u konobi Zenon, predavanje o metodama organoleptičkog ocjenjivanja vina i prezentacija knjige "Decoupage - papirom, ljepilom i škarama preuredite svoj dom" autorice Sandre Nunes. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter