Izložba ulja, vina i domacih proizvoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvodnevna regionalna izložba maslinovih ulja, vina i drugih domacih proizvoda svecano je otvorena u subotu u kaštelirskoj sportskoj dvorani.

Tradicionalni susret koji se održava povodom blagdana mjesnog zaštitnika sv. Valentina, ove je godine okupio 30-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrtnika i proizvodaca iz cijele Istre, koji se predstavljaju pojedinacno ili u sklopu udruga.

Lepeza izlagaca je široka, od novijih proizvodaca, poput Selina maslinovih ulja poreckog Coopa, do poznatih vinarskih imena poput Agrolagune, Damijanica i Cossetta.



Ocjenjivackom dijelu odazvalo se 55 proizvodaca iz cijele Istre i nekolicina iz Primorja, koji su na senzornu i kemijsku analizu poslali 46 uzoraka vina i 56 uzoraka maslinovog ulja.

Organizatori izložbe iz kaštelirske poljoprivredne udruge Vitis i ove su godine bodovne pragove postavili vrlo visoko inzistirajuci na strogoj selekciji da bi se publici predstavili najkvalitetniji proizvodi. Ovu je namjeru na otvorenju potvrdio i nacelnik Enio Jugovac, koji je okupljene podsjetio da je od samih pocetaka intencija bila stvoriti manifestaciju koja ce naglasak imati upravo na kvaliteti.


Podijeli: Facebook Twiter