Izložba radova polaznika motovunske škole arhitekture

Studenti su se predstavili šarolikim tematskim spektrom radova (M. ANGELINI)
Studenti su se predstavili šarolikim tematskim spektrom radova (M. ANGELINI)

Već tradicionalna izložba studentskih radova međunarodne ljetne škole arhitekture, koja se pod nazivom "Tradicija, kreativnost i održivost" održava u Motovunu, upriličena je u pulskom Multimedijalnom centru Luka.

Predstavljeni radovi s prošlogodišnjeg izdanja ove škole u kojoj su sudjelovali i studenti i profesori Arhitektonskog fakulteta iz Karlsruhea, a izloženi su i radovi 12. međunarodne radionice Arhitektura fortifikacija Pula - Brijuni 2013. u suorganizaciji s Ministarstvom kulture RH, Javnom ustanovom Nacionalni park Brijuni i Arheološkim muzejom Istre. Kako smo saznali prilikom otvorenja, "u toj su radionici prošle godine sudjelovali studenti i predavači s arhitektonskih fakulteta Sveučilišta iz Ljubljane, Zagreba, Lavova, Krakowa i Graza, Geodetskog fakulteta iz Zagreba i Tehničkog veleučilišta iz Zagreba.

Lorella Limoncin Toth, čelna osoba Konzervatorskog odjela u Puli, posebno je pohvalila rad studenata i njihovih mentora, ističući da se bave iznimno aktualnim temama te da rade vrlo kvalitetno.

Voditelj Međunarodne ljetne škole arhitekture Motovun

Ljubomir Miščević govorio je o vrijednom radu studenata te o činjenici da su se predstavili šarolikim tematskim spektrom radova.

Iz uvida u izložene radove, vidljivo je da su, kao i prethodnih godina, predstavljeni brojni zanimljivi projekti za revitalizaciju utvrda na Malom Brijunu, razna arhitektonska rješenja za te lokacije, a postoji i kontinuitet u promišljanju. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter