Izložba radova Petre Pletikos večeras u Rojcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Dnevnom boravku Rojca večeras u 20 sati bit će otvorena izložba mlade pulske umjetnice Petre Pletikos pod nazivom "Plotter graphics - analog glitches, binary lanscaping (2012 -)" u sastavu ciklusa "PMA" – Pulski mladi umjetnici.

Serija radova nastala je vodeći se idejom glitch - arta i motiva pejzaža kao glavnim elementima u stvaranju rada, s naglaskom na međuodnos istih. Motiv pejzaža stilizacijom doveden je do linearnog crteža, točnije obrisa, gdje je sam motiv prepoznatljiv samo u naznakama.

Petra Pletikos rođena je u 1989. u Puli. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli, smjer grafički dizajn. Iste godine upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje završava preddiplomski i diplomski studij. Interes pronalazi u raznim disciplinama iako fokus posljednjih godina stavlja na istraživanje međuodnosa geometrije, prostora i svjetla. Do sada je sudjelovala na nekoliko grupnih izložbi i eko-umjetničkih akcija. Organizator događaja je Savez udruga Rojca.

PMA ciklus teži interdisciplinarnosti u svrhu promišljanja i redefiniranja suvremenih alata pojedinih disciplina, usko usmjeren na predstavljanje mlađe neetablirane generacije umjetnika. Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Pule i Zaklade Kultura nova. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter