Izložba Pula Music City 2013. i GROZGI festival

Zlatko Gotovac
Zlatko Gotovac

Pula se itekako može pohvaliti svojom glazbenom tradicijom – već godinama nosi titulu rokerskog grada, a dio onoga što se zbiva na pulskoj glazbenoj rock, alternativnoj i nezavisnoj sceni fotoparatom je zabilježio dugogodišnji glazbeni promotor i organizator Zlatko Gotovac Zlajo.

Na izložbi fotografija pod nazivom Pula Music City 2013. u foajeu kina Valli Gotovac je predstavio autorske sastave aktivne u ovoj godini – Franko Krajcar & Indivia, The Chweger, Oliver Kovach, Anger, Fault, 052, Dogma, Flanger Danger, Fakofbolan, Delta Blues Gang, Pasmaters, Nikol, Luka i Vedran, Saša 21, Mortal Divinity, Sick Crap i The Shock.

O izložbi, koju je organizirala udruga Syntheses, na otvorenju su govorili autor, članica Synthesesa Mihaela Tikvicki, suorganizator Karlo Mirković, Nataša Šimunov iz kina Valli te Hrvoje Nenadić, član grupe Oliver Kovach.

- Ovo je samo dio onoga što se zbiva na pulskoj sceni: na izložbi su fotografije osamnaest bendova, a koliko znam, u Puli je trenutno aktivno četrdesetak autorskih bendova, raznih stilova, što je izuzetno bogatstvo, rekao je Gotovac.

Posjetiteljima se svirkom predstavila i grupa Oliver Kovach u akustičnoj varijanti, a izložba se u foajeu kina Valli može pogledati do 6. veljače 2014.

Tematska večer nastavljena je u Klubu Uljanik, gdje je priređen GROZGI festival u organizaciji Gradske radionice, Kluba mladih GROZGI i kluba Uljanik. Tu su se predstavili autorski bendovi koji djeluju pod okriljem ovog kluba mladih u Rojcu – Bendover, Udav i Moć rasute pažnje, uz gostujuće sastave Sekiraciju iz Galižane i We Stand United iz Labina. (napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter