Izložba "National Geographic - Hrvatska iz zraka" u Poreču

(A. DAGOSTIN)
(A. DAGOSTIN)

Hit izložba Davora Rostuhara "National Geographic - Hrvatska iz zraka" stigla je danas i u istarski turistički Eldorado - Poreč.

Postavljena je na obnovljenoj porečkoj Obali Ante Šonje, smještenoj na strateškom potezu između uvale Pical gdje se ovih dana održava Poreč Major i Eufrazijane odnosno starogradske jezgre, već je jučer izazvala pozornost brojnih posjetitelja. Izložba je rezultat najvećeg hrvatskog fotografskog projekta koji je stvaran čak sedam godina (od 2007-2014.), a premijerno prikazan prije dvije godine otkad obara rekorde posjećenosti. Prema nekim procjenama dosad ju je, nakon što je obišla čak 20 hrvatskih gradova i gostovala na svjetskom sajmu EXPO 2015. godine u Milanu, vidjelo 1,2 milijun ljudi što je čini najposjećenijom izložbom fotografija u zemlji.

Autor fotografija snimanih iz zraka dronovima, zrakoplovima i helikopterima, ali i voditelj projekta je putopisac Davor Rostuhar. Izložbu čini 30 postamenata od kojih svaki sadrži dvije fotografije velikog formata (60 fotografija formata 150x100 centimetara) s opisom fotografija na hrvatskom i engleskom jeziku. Svaki postament sadrži solarne ploče koje za vrijeme dana pune baterije koje noću osiguravaju rasvjetu. Na izložbenom štandu kustosice nude informacije o izložbi, moguće je pogledati multimedijalnu projekciju na velikom ekranu, poslušati originalnu glazbu koju je za izložbu skladao Nenad Kovačić, te nabaviti fotomonografiju "National Geographic: Hrvatska iz zraka" ili plakate, kalendare i razglednice s motivima izložbe.

Izložba se u Poreču može razgledati do 12. srpnja, a onda putuje u Mali Lošinj (15-27. srpanj), Zadar (30. srpanj-16. kolovoz), Korčulu (18-26. kolovoz) i Samobor (05-17. listopad). (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter