Izložba mozaika u porečkom muzeju


U atriju Zavičajnog muzeja Poreštine otvorena je kolektivna izložba nastalih radova tijekom kolonije izrade mozaika Mosaic City u svibnju u Poreču.

Ravnateljica porečkog Pučkog otvorenog učilišta Ana Čehić Anić pohvalila je projekt, kao i nastojanje sudionika da njeguju tradiciju i prošlost, ali i stvaraju kulturnu budućnost ovoga grada. Okupljene su pozdravili predsjednik Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine Poreč Dean Jovičević i porečka dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović.

Mosaic City kulturna je manifestacija čiji je cilj obnoviti zaboravljene tehnike mozaičke umjetnosti te prenijeti vještine i znanja njihove izrade, restauracije i očuvanja.

Ove je godine okupila Biseniju Tereščenko (Srbija), Maju Matašin (BiH), Stipana Tadića, Sebastijana Dračića, Ivana Golca, Doru Đuračić, Nenada Matkovića i Mariju Gašpar iz Hrvatske. Izložba njihovih radova otvorena je do 26. lipnja, nakon čega će radove darovati institucijama, ove godine dječjim vrtićima i školama Poreštine. (A. D.)

 


Podijeli: Facebook Twiter