Izložba "Moje more" Renca Kosinožića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Maloj galeriji porečkog Pučkog otvorenog učilišta u četvrtak u 19 sati otvara se izložba poznatog profesionalnog fotografa Renca Kosinožića pod nazivom "Moje more". U "moru" prekrasnih fotografija na temu Istre, ovoga je puta izbornik Drago Orlić odabrao morske motive. To i nije lak posao jer je Renco iza sebe ostavio bogat fundus od 70 tisuća fotografija i dijapozitiva te 150 tisuća digitalnih zabilješki. Izložba je dio šireg projekta nazvanog "Sjećajući se R. K.", u sklopu kojeg se svake godine organizira izložba od 20 fotografija kojom se sugrađani, Novovašani, Porečani i Istrijani, klanjanju njegovom djelu s kojim je ostavio neizbrisiv trag.

Drago Orlić je lani odabrao naslov "Posvuda", ove godine je "Moje more", a za iduće godinu planira radne naslove: "Daljine", "Snijeg", "Portreti", "Detalji", "Gradići u magli"… Izbor je zaista neograničen, a prva je selekcija povjerena povjesničarki umjetnosti Jerici Ziherl i kćerki Danijeli Kosinožić. Želja im je da se nakon izložbe cijeli postav nekome pokloni, što i jest glavni povod projekta "Sjećajući se R. K.". Ove će godine fotografije iz niza „Moje more“ uljepšati hodnike i društvene prostorije porečkog Doma za starije i nemoćne osobe.

Izložba u Maloj galeriji moći će se razgledati do 23. prosinca svakog dana od 10 do 12 i od 17 do 20 sati, osim nedjelje i praznika. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter